Pääsivu Linkkisivu Kotiteatteri Puhelinmyyjät Purjehdus Yhteystiedot

Paransiko Digi-TV todella kuvanlaatua?

Eräänä iltana pelmahti kuvaruudulta suoraan päin näköä tällaiset näkymät. Kuvanlaadulle kriittisenä harrastajana en tietysti odotakaan digi-TV kuvalta ihmeitä, mutta enpä osannut kuvitella että kuva voisi olla jopa tällainen. Iltalehdessäkin kirjoitettiin, että TV:n katselu nostaa verenpainetta... tähän on helppo yhtyä!

Kieltämättä tämä löi laudalta kaikki aiemmat ennätykset. Tämä sattui silmiin vieläkin enemmän kuin YouTuben suttuisten kamerakännykkävideoiden katselu, jota olen tähän asti pitänyt maanpäällisen kärsimyksen pahimpana ilmentymänä. Tällaiseen eivät kuitenkaan pysty edes kamerakännykät! Tämä on jotain, johon tulisi jo ihmisoikeusjärjestöjen puuttua. Verenpainemittaristakin loppui mitta-alue kesken.

Koska kyseisellä kanavalla ei lähetetä DVB-normin mukaista teksitystä, on tekstitys 'poltettu' kiinteästi kuvaan. Kyseisellä hetkellä ei tekstistä saanut kuitenkaan mitään selvää, vaikka tekstitysfonttikin on normaalikatsojalle suhteettoman suurta.

Laitoin tallennuksen päälle ja sain tämän tulevaisuuden digi-TV lähetyksiä demoavan pätkän talteen. Tallennushetkellä boxi antoi sekä signaalinvoimakkuudelle että laadulle täydet 99% arvot eli teknisesti vastaanotto oli niin moitteetonta kuin mahdollista. Lähetys jatkui tällaisena ainakin 15 minuuttia, sitä en tiedä kuinka kauan ilmiö oli ollut jo menossa ennen kuin itse bongasin sen.

Tutkiessani tallennetta tietokoneella sain bittinopeudeksi kokonaista 1.5 Mbit/s! Virheellistä dataa tallenteesta ei löytynyt, joten tässä ei ole kyse häiriöiden aiheuttamasta palikoitumisesta. Myöskään äänessä ei ole vikaa. NE SIIS TEKIVÄT TÄMÄN TARKOITUKSELLA! Kunnollisen kuvan saavuttamiseksi kuva täytyisi lähettää 5-7 Mbit/s nopeudella, joten eipä ihme että kuva oli noin pahasti kuralla. Normaalisti kotimaiset kanavat lähettävät noin 3 Mbit/s. Tämä 1.5 Mbit/s bittinopeus edustaakin ilmeisesti tulevaisuuden digi-TV laatua!

Ja tästä maksamme yli 200 euroa vuodessa TV-lupamaksuina! Tästä herääkin kysymys:
Meitä on taidettu vedättää nyt pahemman kerran???

Pääsivu Linkkisivu Kotiteatteri Puhelinmyyjät Purjehdus Yhteystiedot