[ Etusivu ] [ Sivukartta ]

Pääkirjoitus
Anu Seilonen <thoriel@sci.fi>

Anu

Olen tämän vuoden kuluessa saanut runsaasti kyselyjä Saku 2000 -tapahtuman kohtalosta. Pidetäänkö sitä, milloin se pidetään, ketä siellä on, menikö se jo, missä se on... Vastaus on vielä avoinna. Yhdistyksen uusi ja osittain hieman vielä keltanokkainenkin hallitus totuttelee vielä vastuun kantamiseen ja yhteispeliin. Menneistä yritetään ammentaa oppia, mutta samalla pyrimme miettimään, mitä uutta voisimme yhdistyksen nimissä saada aikaan. Hallituksen vaihtumisella haettiin nimen omaan uutta verta ja tuoreita ideoita. Ei sillä että aiemmat hallitukset olisivat mitään naavapartoja nekään olleet, mutta viime vuosi oli raskas sekä Amigalle että toisaalta myös yhdistykselle ja sen vastuuhenkilöille.

Saku 99 oli menestys, mutta toisaalta se oli melkoinen painekattila sitä järjestämässä olleille ihmisille. Se että tapahtuma lopulta sujui alkuvaikeuksien jälkeen niin hyvin kuin sujui oli helpotus kaikille, mutta se jätti jälkensä niin yhdistyksen talouteen kuin hallituksen puuhamiehiinkin. Pientä taisteluväsymystä on ollut havaittavissa myös Amiga-yhteisössä kaiken tämän myllerryksen jälkeen. Yhdistyksen taloudellinen tilanne esimerkiksi ei anna tällä hetkellä mahdollisuutta järjestää Saku 99:n laajuista tapahtumaa vielä tänä kesänä. Haluaisimme ilman muuta tarjota jäsenille ja muille vierailijoille jälleen ainutlaatuisen tapahtuman, mutta sitä ei haluttaisi järjestää vain vanhan kertausharjoituksena.

Aatteellisena yhdistyksenä olemme varoneet visusti verottajaa ja keränneet varoja lähinnä vain jäsenmaksuista ja rompunmyynnistä siinä pelossa, että verokarhu puuttuu muutenkin rahallisesti pieneen budjettiin. Lait kuitenkin muuttuvat jatkuvasti, niitä sovelletaan vaihtelevasti ja ennakkotapauksia tulee, ja tarkoitus olisikin miettiä, miten yhdistyksen taloutta voitaisiin jatkossa kohentaa muutoinkin kuin jäsenmaksujen ja Saku-romppujen myynnin mudossa. Ensimmäinen tehtävä tosin on saada vuosikausia tekemättä ollut yhdistyksen kirjanpito kuntoon, kuten voitte kokousmuistiosta lukea. Janne Sirén on ottanut tehtävän hoitaakseen, ja kaikki tahoillamme olemme pyrkineet olemaan apuna.

Jonkin verran toimintavinkkejä on tullut myös kotisivun palautelomakkeen kautta, mistä kiitokset kaikille palautteen antajille. Kaikkea kannattaa aina ehdottaa, sillä voihan jollakulla olla takataskussa hyväkin idea, jota vain ei kukaan muu ole tullut ajatelleeksi. Postipalstalla on tällä kertaa pitkä kirje, jossa on käsitelty paljon myös muiden mieliä askarruttaneita aiheita, kuten oman verkkotunnuksen hankkiminen yhdistykselle, nykyinen osoite kun ei ole siitä helpoimmasta päästä muistaa. Lisäksi kirjeessä ja sen vastauksessa käsitellään melko laajasti yhdistyksen taloudellista toimintaa, joten suosittelen lukemaan sen, mikäli Saku-tapahtumien tulevaisuus ja yhdistyksen tilanne yleensäkin kiinnostavat. Samoin hallituksen kokousmuistiossa on tärkeitä asioita.

Nykyinen hallituskin toivoo, että jäsenet pyrkisivät olemaan mukana vaikuttamassa yhdistyksen toimintaan monipuolisesti. "Hallitus" on aika juhlava sana meidän poppoolle, sillä mehän olemme vain osa teistä, joten ei täällä missään norsunluutornissa tai "liikennevalojen" takana istuskella, vaikka välillä yritämme näyttää ulospäin virallistakin naamaa. Niin, olemme me sentään nyt oikein virallisesti tunnustettu käyttäjäryhmä, hurraa... :-)

[ Etusivu ] [ Sivukartta ]