[ Pelit ] [ Sivukartta ]

Pikkupelejä AmigaDE:lle
Janne Sirén <siren@mikrobitti.fi>

Amiga Inc. on rohkaissut ohjelmistokehittelijöitä näpertelemään pikkupelejä AmigaDE:lle, jotta niitä voitaisiin käyttää kämmenmikroissa. Amiga Software Development Kitin hankkineet ovatkin saaneet aikaiseksi joitakin harjoitelmia ja hieman hiotumpiakin tuotoksia. Esittelimme joukon ensimmäisiä AmigaDE-ilmaisohjelmia viime vuoden lopulla Suomen Amiga-käyttäjät ry:n kotisivuilla Viikon namupaloina. Nyt katsastamme muutaman sittemmin ilmaisjakeluun ilmestyneen pikkupelin, joita voi toistaiseksi pelata vasta Amiga SDK:lla, mutta pian myös erinäisillä PDA-laitteilla ja muilla AmigaDE-järjestelmillä...

A-Bombers

Ablaze Entertainment on tähän mennessä vastannut tasokkaimmista, joskaan ei erityisen omaperäisistä ilmaispeleistä AmigaDE:lle. Ablaze on tehnyt mm. pelit A-Noid ja A-Tris. A-Bombers (1.0) jatkaa samaa tasokasta linjaa kloonaamalla taannoisia BomberMan-pelejä hilpeässä kaksinpelissä, jossa kaksi pikku-ukkoa juoksentelee sokkelossa yrittäen räjäytellä toisiaan.

http://www.amigadev.net/index.php?dlfilename=unclassified/Abombers.zip (266 kt)

Amaze & Snake

Snake (1.0) on, yllätys yllätys, matopeli, eikä valitettavasti kovin onnistunut sellainen. Ainakin testikoneella hiirellä ohjattavan madon kontrollit olivat pahasti viivästettyjä ja kaiken lisäksi peli tuntui syövän prosessoriaikaa kuin pieni eläin (no pun intended). Vaan eipä pelinäkään kyseessä ollut mitään uutta eikä ihmeellistä: mato paahtaa keskellä pientä ikkunaa pelaajan ohjastamana ja tavoitteena on kerätä kentältä pillerit poskeen.

http://www.amigadev.net/index.php?dlfilename=unclassified/Snake.zip (3 kt)

AMaze (0.1) on yksinkertainen sokkeloseikkailu, jossa harkinta on valttia, sillä pisteitä kertyy mahdollisimman vähäisistä askelista. Tarkoituksena on löytää tie ulos sokkelosta aikakausilehtien viihdesivujen sokkelopähkinöiden tapaan - nyt vain kuulakärkikynän sijaan käytetään näppäimistöä. Onnistunut, joskin melko karu ja yksinkertainen toteutus.

http://www.amigadev.net/index.php?dlfilename=dev/src/amaze.tar.gz (14 kt)

A-Tris

A-Tris julkaistiin jo viime vuoden puolella, ja esiteltiin Viikon namupaloissakin, mutta se sai sittemmin kyytiä Amigan tiedostopalvelimelta liian rohkeiden grafiikoidensa vuoksi. Nyt A-Tris on palannut kesymmissä joulutunnelmissa nimellä A-Tris Xmas (1.5), joskin alkuruudussa on edelleen pientä protestinpoikasta... Kertakaikkisen pelattava Tetris niille jotka kaipaavat hieman joulua kevään keskelle.

http://www.amigadev.net/index.php?dlfilename=unclassified/Atris-Xmas.zip (606 kt)

Amigan developer-kotisivuilta osoitteesta www.amigadev.net löytyy useita muitakin pelejä, kuten Quake-käännöksiä, vanha kunnon Unix-peli Rogue ja tekstiseikkailuita. Upeammat pelikokemukset antanevat odottaa itseään, kunnes kehittyneempi SDK uusine 3D-rajapintoineen ja päivitettyine käyttöliittymäkirjastoineen joskus ilmestyy.

* * *

Mikäli AmigaDE ja Amiga SDK ovat vielä tuntemattomia suuruuksia, suosittelemme lukemaan Amiga SDK -testit Saku-lehden numeroista #34 ja #35 sekä tutustumaan tämän lehden uutispalstaan ja Amiga 2001 -messuraporttiin.

[ Pelit ] [ Sivukartta ]