Sekalaiset   Sivukartta
Lehtikatsaus: 100%AMIGA
Jussi Soininen <jussi.soi@kolumbus.fi>

Amiga-lehdethän ovat tunnetusti tällä haavaa lähes sukupuutossa. Netissä surfaillessa silmiin oli sattunut useammallakin sivulla linkki 100%AMIGA-lehteen. Sivuillakin tuli käytyä, ja oikeastaan lehti vaikuttikin ihan kivalle: kuukausittain ilmestyvä CD-lehti, jossa on uutisia, arvosteluja, pelejä ym. eli aika lähellä edesmenneiden Amiga-lehtien kansiromppuja.

"The AMIGA Magazine you don't have to read"
Niitä lehtiä ei enää ollut, joten ajatus jäi vaivaamaan. Ulkomailta tilaus on aina oma probleemansa, tietysti luottokortilla se onnistuu, mutta epäilevä ihminen ei läpyskänsä tietoja mielellään yleisesti jakele. Vaan jotain hyötyä löytyi euroon siirtymisestäkin: nyt kelpaakin sama seteli muuallakin maailmassa. Tilauksen pystyi näes hoitamaan "rahat kuoreen" -metodillakin. Joten tuumasta toimeen, osoite ylös, seteli ja saatekyhäelmä kirjeeseen ja postiin utelemaan Englannin kuoren hintaa. Ulkomaille maksoi kuulemma saman kuin Suomeenkin. Setelin koko oli 10 euroa ja postimerkki 50 senttiä. Tällä hinnalla saisi yhden numeron. Tietysti kappalehinta halpenisi, jos ottaisi 6 kuukautta, vuoden jne. Vähän hullu pitää olla, mutta ei sentään tyhmä, joten tämä sai käydä kokemuksen hinnasta.

Pari viikkoa kului. Vappukin mahtui siihen väliin, ja päivänä eräänä kotiin tullessa oli posti tuonut rompun. Oli matkansa taittanut lentopostina ja tilausvahvistus kupeessa. Ihmettä illallisella käsissä pyörittelin ja ensiksi silmiin osui, että kyseessä oli lokakuun numero 17. Olin kyllä odotellut numeroa 23 tai 24, ja aviisin olisi viellä hengissäkin pitänyt olla. "Pientä ihmistä on taas huijattu", ajattelin. Illalla kuitenkin kone auki ja romppu koneeseen. Startista oli hyvä aloittaa, joten sitä klikaten.
 
 
Ja sitten en enää ihmetellytkään, miksi kaukaiseen pohjolaan oli toukokuussa lähetetty menneen lokakuun numero.Tässähän näkyi olevan Saku 2001 -raportti.Olivat kaiketi ajatelleet, että tätähän se Finlande haeskelikin. Siitä klikkaus ja... tämä ei tosiaankaan ollut lehtien kansiromppu. Multimedia-CD lienee lähinnä oleva sanahirviö. Olivat muuten saaneet jostain hyvät kuvat ja asiatiedot Sakusta. [Tapahtuman kotisivuilta, toim.huom.] Romppulehden toteutustapa on ainakin minulle uusi. Todellakin otsikon mukainen: paljon musiikkia ja animointia - uutisetkin lukee ääneen uutistenlukija.

Mitä sitten oikein käteen jäi? Ei paljon mitään, jos ajattelee asiaa hyötypohjalta. Samat uutiset, previkat yms. on lukenut muiltakin saiteilta. Samat pelit ja softat saa Aminetista. Englantilaiset Amiga-mainoksetkaan eivät hirveästi hytkäytä. Mutta jos on digannut demoja, musiikkia tai ihmetellyt kuinka jotain tehdään, niin asiat muuttuvat. Jos noista diggaa, niin kannattaa harkita kympin sijoitusta. Oikeastaan pitänee laittaa seteli matkaan ja mainita tahtovansa viimeisimmän numeron.

Yhteystiedot:  
100%Amiga, sales@100percentAmiga.org
Hinta:  
1 numero 10 e, 3 kk 30 e, 6 kk 60 e, 12 kk 100 e, 18 kk 150 e
Kieli:  
englanti
Vaatii:  

AGA-Amiga, 4 Mt RAM, 2x CD-ROM

Suositus:

AGA-Amiga, 68060, 16 Mt RAM, 12x CD-ROM

Testattu:

Amiga 1200, Blizzard 1260, 64 Mt RAM, CD-RW+

Sekalaiset   Sivun alkuun  Sivukartta