[ Etusivu ] [ Sivukartta ]

Pääkirjoitus
Anu Seilonen <thoriel@sci.fi>

Anu

Paljon on sattunut ja tapahtunut viime viikkoina - sekä minulle itselleni että Amiga-maailmalle. Omilla ongelmillani en aio teitä pitkästyttää, Amiga-maailman tapahtumat taas näyttävät olevan vaihteeksi noususuunnassa. Developer-koneet ja paljon muuta mielenkiintoista asiaa löytyy uutispalstalta, jolle Terho Henriksson on taas luonut uuden ilmeen - levykelehteen sitä valitettavasti ei saa kaikessa loistossaan.

Uuden layoutin ja parempien työkalujen myötä alkaa kelkka kääntyä html-lehden eduksi. Kun aiemmin levykelehti oli melkeinpä se helpoin kasattava, alkaa nyt vaaka kallistua HTML-version eduksi. Alustavasti onkin jo päätetty, että levykelehti päästetään ansaitulle eläkkeelle vuoden lopussa. Rajallinen levykeformaatti - niin kokonsa kuin laatunsakin puolesta - ei ole enää sen työmäärän arvoinen, joka siihen joka kerta uppoaa. Kahden rinnakkaisen formaatin kasaamisessa on valtava työ, vaikka sen kuinka yrittäisi automatisoida. Maailma muuttuu, ja Saku muuttuu sen mukana.

Henkilökohtaisesti haluan kiittää erityisesti Risto Mäki-Petäystä, joka sai koko HTML-uudistuksen alulle toimittamalla ensimmäiset "oikeat" HTML-Sakut. Ensimmäisen askeleen ottaminen on aina se vaikein mutta myös tärkein vaihe uudella matkalla, ja siinä Risto osoitti ennakkoluulotonta pioneerihenkeä. Terho Henriksson vei ideaa eteenpäin, ja tuloksen näette lopullisesti tässä numerossa. Kun Sakun kotisivujen hoitokin on pienten kakistelujen jälkeen saatu onnellisesti Jarmo Piipon hoitoon, tästä on hyvä jatkaa. Elämässä tulee joskus takapakkiakin, mutta perussuunta on silti aina eteenpäin.

Kun kaikki on kohdallaan, loppuu liike.

"We don't always live in harmony
And often there are times when we are enemies
I fight with you, you fight with me
Trying to get the balance right.

Sometimes we cause each other pain
Sometimes our wills are not the same
And often we tire of the strain
Trying to get the balance right."

Mary Black: Trying to get the balance right

[ Etusivu ] [ Sivukartta ]