[ Vakiot ] [ Sivukartta ]

Posti
Kirjeitä toimitukselle

Uusittu html-koodi on todella hienon näköinen, sen suunnittelijat ovat todellakin osanneet hommansa! Vihdoinkin html-Saku on kansainvälisestikin mitattuna ainutlaatuinen myös ulkoasunsa puolesta...

Teemu Pohjanlehto

Onko olemassa jotain ohjelmaa/patchia, jolla saisi vanhat ohjelmat käyttämään muuta kuin parallel.deviceä tulostamiseen?

Petteri Bamberg

Piti sitten tämäkin nähdä! Oli ihan vaan aikomus poiketa pikaisesti vilkaisemassa ja vierähtikin parisen tuntia kevyesti vanhoja lehtiä selaillessa. Tiedä sitten, olenko vain helposti jallitettavissa mukaan, mikäli Amigasta on kyse, mutta taisittepa saada yhden vakilukijan lisää! Jallittamisesta puheenollen muuten vinkki Amiga-käyttäjien ilmeisen vinon sukupuolijakauman korjaamiseksi: oletteko miehenpuolikkaat tulleet ajatelleeksi, miten paljon potentiaalia löytyy mahdollisen, enemmän tai vähemmän vakituisen, naisseuralaisen suunnalta?

Jaa mistä moinen väite? No, itse olen ajautunut miehen vuoksi about seuraavaa reittiä: "Hui, tietsikka!" -> Klikkaa-tätä-ikonia-kaksi-kertaa-niin-Final-Writer-käynnistyy -> Modeemi & sähköposti -> muutama oleellinen shell-komento -> kysymyksiä tyyliin "Miten Amiga sitten eroaa Windowsista?" -> paatoksellisten luentojen kuuntelua aiheesta "Amiga vs. MS" -> lisää perehtymistä -> leikkimielinen väittely Microsoft-fanin kanssa -> oman A1200:n hankinta -> vielä vaan perehtymistä -> pienimuotoista oman koneen virittelyä -> huolestuttavaa surffailua Aminetissä -> eksyminen Sakun kotisivuille. Mitä seuraavaksi? Voiko tämä tästä edetä enää kuin huonompaan? Noh, henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että huonomminkin voisi miehen kanssa käydä;-D Mistä sitä siis tietää, vaikka samantapainen sneaking-lähestymistapa purisi muihinkin?

Toteuttakaapa taas joskus lukijakysely, että pääsen minäkin vastaamaan!

Sirpa P

Onpahan tullut mieleen tyhmähkö kysymys... Amigallehan on Mac-emuja vaikka kuinka, mutta onkohan Macille tehty Amiga-emua? Periaatteessahan sen pitäisi olla yhtä helppoa, sama piirisarja yms. iMac, G4 ja OS3.5 olisi aika mielenkiintoinen yhdistelmä

AmiMac

AmigaOS 3.5:n mukana toimitettu AmigaMail-sähköpostiohjelma lähettelee postinsa mukavasti, mutta viestien vastaanottonappi vain vilauttaa ruudulla odottavien viestien kilomäärää eikä aloita tiedonsiirtoa. Mikä avuksi?

"Taasko sitä buranaa?"



Vastaus:

Syystä tai toisesta POP-palvelimelle vakiona asetettu Spool File -asetus ei ole toimiva, joten avaa Configure-ikkuna ja aseta sieltä POP-välilehdeltä käyttämäsi palvelimen Spool File avaamalla tiedostovalitsin ja valitsemalla tiedosto Spool/FOLDER AmigaMailin hakemistosta.

Janne Sirén

Eikö Amigat ole viime vuosisadan juttu? Mitä järkeä on kehittää Amiga-tietoutta, kun niistä ei ole käytännöllisesti katsoen mitään hyötyä, kun kaikki tehdään PC:llä tai Macintosheilla! Onko yhdistyksen todellinen tarkoitus herättää nostalgisia tunteita johonkin viissataseen? Yhtä hyödyllistä olisi sitten saman tien tehdä Sinclair Spectrum -yhdistys.



Vastaus:

Kiitos ajankohtaisesta ja monia yhdistystoimintamme ulkopuolisia askarruttavasta kysymyksestä. Itse näen asian niin, etteivät Amiga ja PC ole enää puoleen vuosikymmeneen edes olleet mitään kilpakumppaneita, vaan aivan erilaisille kohderyhmille muovautuneita platformeja. Monia Amigan hyötyohjelmia kehitetään edelleen, ja koneen suorituskyvyn parantelu lisälaitteiden avulla on mahdollista, joten miksi luopua koneesta ja ohjelmista, joita on oppinut käyttämään luotettavasti ja tehokkaasti hyväkseen? Ja käyttöympäristöstä, jonka kokee miellyttävämmäksi kuin mitä muut järjestelmät pystyvät tarjoamaan?

Uusien Amiga-mallien tai vastaavien markkinoilletulokaan ei edelleenkään ole poissuljettu mahdollisuus, ja vaikkei niitä koskaan nähtäisikään, pysyy nykyinenkin konemallisto laajennusten avulla käyttökelpoisena vielä pitkään. Sanoisinkin, että viestisi kuvastaa todella erinomaisesti sitä, kuinka vähän Amigan nykytilasta yleensä tiedetään. Tavallaan siis vastasit itse omaan kysymykseesi: tähän juuri Amiga-tietouden kehittämistä tarvitaan. :-)

Jarmo Piippo

Tuossa olisi muuten Suomen Amiga-käyttäjien yhdistykselle mukava "markkinarako". Voitaisiin porukalla rekisteröidä yleisimpiä ohjelmia vaikkapa maksamalla rekisteröintimaksut yhdistyksen tilille, josta sitten valuutat siirrettäisiin yhdellä kertaa eteenpäin ohjelman tekijälle.

Esimerkiksi yhdistyksen kotisivulla voisi lukea tyyliin: "Tässä kuussa keräämme ohjelman XXX rekisteröintimaksuja. Maksa NN mk yhd. tilille osoitetietojesi kera. Maksut lähetetään eteenpäin xx.xx.2000". Olisin jopa valmis kartuttamaan yhdistyksen kassaa parilla kympillä moisesta palvelusta.

Luullakseni halukkaita maksajia olisi paljonkin, mutta monikaan ei viitsi käydä valuuttashekkien tms. kanssa pelaamaan. Itse olisin valmis rekisteröimään ainakin MUI:n ja IBrowsen tai Voyagerin. Olen jopa ajat sitten tulostanut MUI:n rekisteröintikaavakkeen, mutta en ole saanut itsestäni irti niin paljoa, että pankissa kävisin...



Vastaus:

Kiitokset mielenkiintoisesta ja monia käyttäjiä harmittavaan ongelmaan tarttuvasta ideastasi. Kimppatilauksista on kieltämättä todellista rahassa mitattavaa hyötyä tilaajille joilla ei ole luottokorttia, sillä siten he välttävät maksumääräyksen tai shekin käsittelyyn liittyvät palvelumaksut jotka usein ovat pulmallisen korkeita rekisteröitävän ohjelman hintaan nähden.

Jouduimme kuitenkin valitettavasti tekemään päätöksen, ettei yhdistys voi ainakaan nykytilanteessa ryhtyä ohjelmien rekisteröintejä välittämään. Kuten niin monessa muussakin, myös tässä päällimmäisenä ongelmana on resurssipula. Aiemmista kimppatilausten järjestämisistä saamistamme kokemuksista (kuten esimerkiksi taannoisesta A1200-tietokoneiden yhteistilauksesta) tiedämme, että työmäärä tilausten hoitamisessa kaikkine yllätyksineen ja peruutuksineen on valtava. Omaa vapaa-aikaansa yhdistystoiminnan pyörittämiseen jo muutenkin runsaasti lahjoittavat henkilöt eivät ymmärrettävästi voi kovin paljon enää työmääräänsä lisätä sitoutumalla toimintaan, joka ei suoranaisesti edes kuulu yhdistyksen toimenkuvaan.

Kaiken lisäksi yhdistys ei voisi ottaa tilauksien välittämisestä palkkiota penniäkään yhdistysmuotoon liittyvien tiukkojen sääntöjen noudattamisen takia, joten käytännössä tuosta muodostuisi oikeastaan useiden ihmisten henkilökohtaisen työtaakan kasaaminen yhden vapaaehtoisen harteille - jos hiukan raaka ilmaus sallitaan.

Haluan korostaa, ettei ulkomailta itse tilaamistakaan tarvitse nykyään pelätä. Olen itsekin tilannut monia tuotteita ulkomailta, ilman luottokorttia, eikä mitään epäselvyyksiä tai pettymyksiä ole tullut. Ohjeita tilaamiseen voi lueskella vaikkapa Sakunkin aiemmista numeroista, ja pankista kannattaa aina rohkeasti kysyä neuvoa eri maksuvaihtoehdoista ja niiden hinnoista.

Jarmo Piippo

Saku pyrkii asiantuntijoiden avulla selvittämään ongelmasi ja vastaamaan palautteeseesi Posti-palstan kautta. Voit lähetellä mielipiteitäsi, kysymyksiäsi ja vastauksiasi seuraavaan osoitteeseen postitse.

Saku
c/o Anu Seilonen
Sammaltie 51
90650 Oulu

Internet: thoriel@sci.fi
Sakunet: 65:10/6.0 (Anu Seilonen)
BBS: Amiga Zone, (015) 348 968 (24h)

[ Vakiot ] [ Sivukartta ]