Etusivulle     Sivukartta
Pääkirjoitus
Anu Seilonen <thoriel@sci.fi>

 
Anu
 
Jos ei viime Sakun jälkeen ole Amiga-maailmassa tapahtunutkaan mitään isompaa - tavanomaisen hypetyksen, julkaisuajankohtien siirtyilyn ja epämääräisten huhujen lisäksi - niin ainakin yhdistyksemme porskuttaa tasaisen varmasti eteenpäin. Kun keväällä saimme pankkitiliasiat viimein ojennukseen, nyt on vuorossa iso askel kirjanpidossa. Yhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa on vihdoin tarkoitus vahvistaa viiden ensimmäisen tilikauden tilinpäätökset ja myöntää kyseisten kausien hallituksille vastuuvapaus.

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan? Ehdottomasti! Tämä jos mikä osoittaa haluamme jatkaa toimintaamme vastuullisena ja jäseniään arvostavana yhdistyksenä. Mitä paremmassa kunnossa yhdistyksen asiat ovat, sitä helpompi meidän on jatkossa keskittää voimavaramme siihen yhdistystoimintaan, joka jäsenillemme ja meille itsellemmekin eniten merkitsee: rakkaaseen Saku-lehteemme ja ennen kaikkea käyttäjätapaamisiin ja erilaisiin tapahtumiin.

Lähes välittömästi Saku 2001:n jälkeen aloimme saada kyselyjä seuraavasta tapahtumasta: milloin järjestetään, missä, ketä sinne tulee jne. Kahden vuoden tauko oli selvästi jättänyt suomalaisiin amigisteihin janon, jota ei yhdellä tapahtumalla sammuteta - varsinkaan, kun tapahtumassa ei lopulta ollut aivan kaikkea sitä, mitä teille ja meillekin etukäteen luvattiin. Olemme koko kuluvan vuoden ajan vastailleet kärsivällisesti, että Amiga-maailman tilanne näyttää, millaiseen toimintaan meidän kannattaa panostaa ja että todennäköisesti suuntaamme tarmomme pienempiin mutta laadukkaisiin tapaamisiin. Nyt se aika on viimein tullut.

Vuosikokous päätyi toista kertaa peräkkäin Ouluun sen vuoksi, että muita varteenotettavia vaihtoehtoja ei ollut tarjolla. Ideoita tuli jokusia, ja niitä otetaankin aina vastaan, mutta niillä ei vielä saada tapahtumaa aikaiseksi: tarvitaan myös paikallinen iskuryhmä, joka saa järjestelyt rullaamaan. Siksi jälleen Oulu, tuo Suomen amigistien kultala. Järjestelyporukalla on jo hommasta näppituntumaa ja tilakin on tuttu, sama kokouspaikka kuin viime vuoden vuosikokouksessa.

Tälläkin kertaa olemme järjestelyissä panostaneet enemmän laatuun kuin määrään. Thendic-France on alustavasti ilmoittanut lähettävänsä kokoukseen Pegasos-tietokoneen esittelylaitteiston MorphOS-käyttöjärjestelmällä varustettuna. Tarjoamme kokouksessa myös Saku 2001:n jälkeen paljon pyydetyn Vaporwaren Internet-ohjelmien rekisteröintipalvelun. Uskollinen Amiga-jälleenmyyjämme Gentle Eye saapuu jälleen paikalle. Luvassa on myös IRC-yhteys sekä kuvia ja ensimmäisen kerran myös ääntä suoraan verkkoon niille, jotka eivät pääse paikan päälle. Lisätietoja saat Vuosikokous-artikkelista, ja aina tapahtumapäivään asti kannattaa seurata yhdistyksen kotisivuja, joilla tiedotamme kokouksesta lisää sitä mukaa kuin uutta tietoa tulee.

Vuosikokouksessa tavataan!

Anu Seilonen
Puheenjohtaja

Etusivulle     Sivun alkuun   Sivukartta