Tuomo Mämmelä | spam-it@nic.fi
Spacecenter Babylon 5, Die Komplette Staffel 3 (DVD)

Enemmän tai vähemmän suositun tv-sarjan, Babylon 5:n, DVD-julkaisut ovat ehtineet jo kolmanteen tuotantokauteen. Kolmas kausi kantaa otsikkoa "Point of No Return", ja aikaisempiin kausiin verrattuna juoni vain paranee ja vauhti kiihtyy.
Kolmannen tuotantokauden juoni lyhyesti (jos ei kiinnosta, niin hyppää tämä ja seuraava kappale yli): Babylon 5 on epäonnistunut alkuperäisessä tehtävässään, joka oli rauhan säilyttäminen. Suurin piirtein kaikki eri rodut mukaansa imaiseva sota on juuri alkanut. Kommodori John Sheridanin (Bruce Boxleitner) ja minbarien suurlähettiläs Delennin (Mira Furlan) johdolla kerätään joukot kasaan yhteistä puolustusrintamaa varten. Alussakin aika toivottomalta näyttänyt tilanne synkkenee entisestään eikä valoa ole pahemmin näkyvissä pitkän ja sotaisan tunnelin päässä. Murheita aiheuttaa myös Maan Allianssi, jonka suojista Babylon 5 irtaantuu ja julistautuu itsenäiseksi asemaksi.

Sotaan valmistautumisen vilskeessä tapahtuu myös kaikenlaista muuta. Aseman ylilääkäri Stephen Franklin (Richard Biggs) vaeltelee välillä päämäärättömästi aseman alamaailmassa etsimässä itseään, kun taas turvallisuuspäällikkö Michael Garibaldi (Jerry Doyle) on välillä menettää järkensä aseman tietokoneisiin muinoin ohjelmoidun tekoälyn alkaessa jälleen toimia tietojärjestelmien uudelleenkäynnistyksen yhteydessä. Minbarien suurlähettilään avustaja Lennier (Bill Mumy) sairastaa välillä Netterin syndroomaa diplomatian kiemuroiden opettelun ohessa. Lopuksi pieni varoituksen sana: kausi todella loppuu sellaiseen tilanteeseen, että heikkohermoisimmat saattavat joutua kaivamaan vanhat VHS-nauhat naftaliinista, jotta saavat tietää miten siinä tilanteessa kävikään. :)

Kolmas tuotantokausi jatkaa samalla linjalla aikaisempien kausien kanssa, eli paketti sisältää kuusi DVD-levyä, joilla sisältönä neljä jaksoa per levy ja viimeisellä levyllä kaksi jaksoa. Ekstroina löytyy sarjan luojan lyhyt esittely kauteen, kommenttiraidat kolmeen jaksoon sekä muutama dokumentti itse sarjan tekemisestä. Kakkoskaudelta tutut tv-spotit myös löytyvät jokaiseen jaksoon.

Myöskään tekniseltä puolelta kolmas kausi ei poikkea aikaisemmista julkaisuista. Kuva on 16:9-muodossa ja ääniraidalta löytyy Dolby Digital 5.1 englanniksi ja myös saksaksi. Kuvanlaatu pysyy myös linjassa ykkös- ja kakkoskausien kanssa, kultaista keskitasoa siis. Tekstityspuolelta löytyy englanti, saksa, ruotsi ja turkki. Jo totuttuun tapaan suomenkielistä tekstitystä ei siis ole saatavilla.

Ostopaikoista Amazon.de saksanmaalla lienee jälleen se halvin mitä löytyy, ennakkotilauksissa hinta oli 39,99 euroa plus postikulut. Eroina muuhun Eurooppaan verrattuna on ainoastaan saksankieliset pakkaukset ja mukana seuraava lehdykkä. Suomesta tätä kolmannen tuotantokauden pakettia voi kysellä ainakin Filmifriikistä.

Tällä hetkellä tosin Amazon.de ja useat muutkin nettikaupat ovat keskeyttäneet kolmannen kauden paketin myymisen. Syynä on se, että paketista on ilmeisesti yritetty tehdä sellainen, että levyt pysyisivät kiinni myös kuljetuksen aikana, mutta tosiasiassa suurimmassa osassa toimitetuista paketeista oli useita levyjä irti ja pahasti naarmuilla. Korjatun paketin saatavuudesta ja hinnoista ei ole vielä mitään tietoja saatavilla.

Neljännen tuotantokauden julkaisusta ei vielä ole tietoja saatavilla, mutta mikäli sama tahti jatkuu julkaisuissa kuin tähänkin asti niin se menee pitkälle ensi vuoden puolelle.

Spacecenter Babylon 5, Die Komplette Staffel 3 (DVD)
Hyvää - Hinta (Saksasta tilattuna)
Huonoa - Ei suomenkielistä tekstitystä
- Hirvittävät tuskat neljättä kautta odotellessa :-)
Myyjä Amazon.de
Hinta 39,99 euroa (+ toimituskulut)

Sivun alkuun