Saku #44 (3/2003)
7. joulukuuta 2003 - 11. vuosikerta
   

Anu Seilonen
Pääkirjoitus

Pääkirjoitukset

Anu Seilonen

Päätoimittaja

Lehden yhdestoista vuosikerta päättyy tämän numeron myötä. Lehdessä on jälleen useita mielenkiintoisia juttuja, mistä lämmin kiitos kaikille artikkeleita lähettäneille - lehteä ei olisi olemassa ilman teitä! Pitkälle on tultu ensimmäisen Saku-lehden jälkeen, mutta uudistuminen ja kehittyminen jatkuu. Pieniä muutoksia saimme myös tähän lehteen.

Pari vuotta jatkamani huhuilu uutistoimittajan pestaamiseksi tuotti vihdoin tulosta: päivityspalstaa jo aiemmin tehnyt Joni Halme lupautui vaativaan urakkaan. Lähdemme liikkeelle varovasti ja kehitämme uutisia ja niiden luonnetta edelleen seuraavissa numeroissa. Tarkoitus on uutisoida olennaisista asioista, ja niiden kaivaminen sivustoilta ja foorumeista on kovaa työtä. Toivottakaamme Joni tervetulleeksi laajentuneeseen vastuuseen, isohko murkula vierähti tämän pestin myötä päätoimittajan sydämeltä!

Toinenkin ympyrä sulkeutuu tämän numeron myötä, tai oikeammin jo viime lehdessä: SAKU #1:stä lähtien joka lehdessä ollut taustamusiikki jää nyt kokonaan pois. SAKU #1 oli siis alku ja loppu, ensimmäinen ja viimeinen - Saku #43:ssa soi SAKU #1:n musiikki. Siihen on hyvä lopettaa. Nykyään taitaa jo muutenkin jokaisella soida omat musiikit milloin milläkin Ampilla soitettuna, joten kaivakaa vaikka esiin joku mieleisenne kappale ja lukekaa lehteä sen siivittämänä. Ehkä jossain vaiheessa harkitsemme vaikkapa mp3- tai ogg-kappaleita lehteen, mutta sen aika ei ole nyt. On toisenlaisten asioiden vuoro mennä tärkeysjärjestyksessä edelle.

Suurin niistä on yhdistyksen kirjanpito. Koska hallitus ei vuoden 2002 vuosikokouksessa annettujen tavoitteiden mukaisesti saanut viiden ensimmäisen tilikauden jälkeisiä kirjanpitoja kuntoon, ovat ne nyt listalla ensimmäisenä. Allekirjoittanut on lupautunut hoitamaan ne kuntoon viimeistään ensi vuosikokoukseen mennessä, ja haluaisin uskoa itsestäni, että pystyn tässä tapauksessa pitämään sen minkä olen luvannutkin.

Jotain täytyy kuitenkin silloin siirtää taka-alalle, ja se on tällä kertaa Saku-lehti. Pidämme tämän numeron jälkeen noin puolen vuoden julkaisutauon. Odottelemme samalla, josko Amiga-maailmassa tapahtuisi sillä aikaa jotain uutta ja mielenkiintoista, ja palaamme kuvioihin uusin eväin kesäkuussa 2004. Tarkempi julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin yhdistyksen kotisivuilla.

Toivotan kaikille lukijoille koko toimituksen puolesta Sakuisaa joulua ja erinomaista uutta vuotta. Sammutamme hetkeksi lampun - kuten kansikuva vihjaa - ja palaamme lehden pariin jälleen kesällä uusin voimin!

Anu Seilonen
päätoimittaja


Sivun alkuun