Saku #47 (1/2005)
28. maaliskuuta 2005 - 13. vuosikerta
   

Anu Seilonen
Pääkirjoitus

Pääkirjoitukset

Anu Seilonen

Päätoimittaja

Jopas nyt jotakin!

Edellisen, kovin laihan ja "dieetti-Sakuksi" kutsumani Saku-lehden jälkeen olin jo vaipumaisillani epätoivoon, kun ei tähänkään numeroon näyttänyt juttuja tulevan. Mielessäni valmistauduin jo julkaisemaan toisen liki tyhjän lehden, ehkäpä viimeisen tai ainakin lopun edellä räpistelevän sellaisen. Tammikuun alussa toin huoleni esiin myös Saku-foorumissa, sillä lehteä ei todellakaan voi tehdä ilman juttuja.

Hieman dramatisoitu älähdykseni sai kuitenkin säpinää aikaan, ja niin vain deadlinen lähestyessä minulla oli sähköpostilaatikossani mukava kourallinen juttuja. Eikä aivan mitä tahansa juttuja, vaan muutamia pitkään haluttuja aiheita, ajankohtaisia testejä ja kaiken kaikkiaan hyvin sakumaisia artikkeleita.

Yksi pisimpään toivelistalla roikkuneista aiheista oli Linuxin asentaminen Amigaan, ja tähän numeroon saimme kuin saimmekin jutun Debian GNU/Linuxin asentamisesta Classic Amigaan. Kaivatut ohjelmointijutut saivat vuoronsa Pascal- ja tinygl-artikkelien muodossa. Uusista laitteista on testipenkissä MicroA1, ja Pegasos-puolelta kerrotaan, miten DirectoryOpus Magellan2 saadaan hyrähtämään MorphOS:ssä.

Pelit-osastolla on pitkästä aikaa pieni juttu, Babylon 5 -DVD-sarja saa päätöksensä ja muissa jutuissa käsitellään niin ulkomailta tilaamista kuin viivakameraakin. Gentle Eyen Boogie aloittaa tässä numerossa oman palstansa, jolta voitte lukea filosofisen pohdinnan lisäksi myös kokemuksia CommodoreOnesta. Kirjakatsauksessa käsitellään väitöskirja "Koneen lumo", jossa Amigalla ja Sakullakin on oma osuutensa.

Kerrassaan mainio lukupaketti saatiin siis kasaan, ja senpä vuoksi myös Haluttuja aiheita -osio on lakaistu siistiksi. Edelleen kaivattaisiin juttua CommodoreOnesta. Uutena toiveena on esitetty Amigan luonnostaan vahvaa lajia eli videon editointia ja käsittelyä. Miten moinen onnistuu AmigaOnella tai Pegasoksella? Kertokaa se meille! Ja kuten tavallista, kaikki muutkin jutut ovat tervetulleita.

Usein olen ajoittanut Sakun julkaisun oman lomani tai vapaapäivieni loppuun, jotta saan rauhassa kasata lehteä. Kaksivuorotyö kun tahtoo rikkoa päivärytmiä, niin ettei aina tahdo löytyä tarpeeksi rauhallista aikaa tai keskittymiskykyä lehden tekoon. Tällä kertaa tein kuitenkin toisin - kun suurin osa ihmisistä palaa tiistaina töihin, opiskelemaan ja kuka minnekin, saan kerrankin vetää hyvillä mielin lonkkaa koko viikon ja nautiskella alkavasta keväästä.

Virkistävää kevättä kaikille!

Anu Seilonen
Päätoimittaja


Sivun alkuun