Joni Halme
Uutiset

Ajankohtaiset
Joni Halme

Uutiset

AmiZilla-tilannekatsaus

AmiZilla-tiimi eli ryhmä henkilöitä, jotka ovat mukana porttaamassa Mozilla-selainta Amigalle, antoivat paljon odotetun tilannekatsauksen porttauksen tilasta.

NSPR- ja XPCOM-komponentit ovat suurelta osin valmiit. Molemmat ovat Mozillan ydinkomponentteja, ja näiden avulla on voitu jo kääntää ohjelma, joka käynnistyy ja sulkeutuu ongelmitta mutta vaatii yhä X11-palvelimen koneelta. Käännöstyö on poikinut myös mielenkiintoisen sivuprojektin nimittäin GTK -> MUI/Reaction wrapper, jota on paljon odotettu ja ensimmäiset toimivat testiohjelmat sille on jo tehty.

Tiimin tarkoitus on ensin tehdä toimiva selain 68k:lle, joka näin toimisi myös uudemmilla AmigaOS4- ja MorphOS-käyttöjärjestelmillä, ja sen jälkeen tehdä natiivit versiot PPC:lle ja x86:lle (AROS). Toimiva selain on vielä kaukana, mutta edistys on huomattavaa. Kattavammat tiedot projektin tilasta löydät tiedotteesta.

> AmiZillan kotisivu
>
Tiedote AmigaWorld.netissä
>
GTK->MUI näytönkaappaukset
>
GTK->MUI testikoodi ja ohjelmat

AmigaOS 4 prerelease päivitys 3 on julkaistu
Hyperion Entertainment on julkaissut kolmannen päivityksen AmigaOS 4.0 prereleaseen. Mainittavia uudistuksia päivityksessä ovat:
  • Päivitetty kernel
  • Uudet IDE ajurit
  • Päivitetty Picasso96
  • Warp3D V51, joka tukee Voodoo 3, Voodoo 4/5 sekä Radeon 7x00 -kortteja
  • WarpUP-tuki
  • Päivitetty Shell ja Shell-komennot
  • Päivitetty Intuition ja Reaction-luokat
  • Päivitetty Roadshow ja eth3com-ajuri
  • Päivitetty USB-pino ja mm. USB-tulostintuki
  • Päivitetyt datatyypit, preferences-ohjelmat ja locale

...sekä paljon muuta. Päivitys on imuroitavissa Hyperion Entertainmentin kotisivuilta, mistä löytyy myös kattavampi lista päivityksen sisällöstä. Päivitys vaatii emolevyltä uusimman UBoot-firmwaren, joka on myös imuroitavissa Hyperionin kotisivuilta. Päivittäjien kannattaa lukea huolella mukava tuleva dokumentaatio.

> Hyperion Entertainment

Pegasos 1 -> 2 päivitystarjous
Genesi tarjoaa Pegasos 1 -emolevyn ostaneille mahdollisuuden päivittää koneensa G4-prosessorilla varustettuun Pegasos 2 -emolevyyn 200 euron hintaan, johon lisätään postikulut. Tarjous koskee vain koneen uutena ostaneita, ja vanha emolevy on lähetettävä ensin takaisin. Genesi on ilmoittanut, että palautetut emolevyt lahjoitetaan Debian SkoleLinux -projektille. Päivittäjillä on myös mahdollisuus pitää vanha emolevynsä 100 euron lisähintaan.

>
Tietoa päivityksestä
>
Tiedote MorphZonessa

Sivun alkuun