Joni Halme
Uutiset

Tästä numerosta lähtien uutisista vastaa tuore uutistoimittajamme Joni Halme, joka on aiemmin vastannut myös uutisten päivityspalstasta. Yhdistyksen tapahtumia koskevat uutiset tekee edelleen Anu Seilonen.
Yhdistyksen vuosikokouksessa esillä AmigaOS4 ja Pegasos
Vuoden 2003 vuosikokous järjestettiin Riihimäen upseerikerholla. Kokouksen jälkeen oli mahdollisuus kokeilla Pegasos-tietokonetta MorphOS-käyttöjärjestelmällä varustettuna. Esillä oli myös ensimmäistä kertaa Suomessa Amigan uuden käyttöjärjestelmän, AmigaOS4:n betaversio PowerPC-kiihdyttimellä ja PCI-väyläkortilla varustetussa Amiga 4000 -tietokoneessa. Suomalainen Amiga-jälleenmyyjä Gentle Eye Ky myi tapahtumassa Amiga-tuotteita, ja luettavana oli ruotsalaisia Azine-lehtiä. Tapahtumassa kävi yhteensä n. 30 henkilöä.

> Lue lisää tapaamisesta vuosikokousartikkelista!
Amigan Intuitionin isä RJ Mical piipahti Helsingissä
Yhteistyössä Pegasosta valmistavan Genesin kanssa järjestettiin syyskuun puolivälissä Helsingissä pikainen Pegasos-esittelytilaisuus, johon osallistui myös Amigan käyttöjärjestelmän alkuperäiskehittäjiin kuuluva "Intuitionin isä", RJ Mical. Joanna Kurjen toimittamalla laitteistolla käyttöjärjestelmää esitteli suomalainen MorphOS-kehittäjä Harry "Piru" Sintonen. Paikalla oli 13 vierasta.

> Lue lisää tilaisuudesta ajankohtaisista!
Eyetechiltä uusi emolevy: MicroA1
Eyetechiltä on tulossa uusi PowerPC-emolevy, MicroA1, joka tunnettiin vähän aikaa myös AmigaOne Litenä. Emolevy on Micro-ITX-emolevy (170 mm x 170 mm), ja siihen sopivat AmigaOne-XE-mallista tutut megarray-prosessorikortit. Tarkemmat tekniset tiedot ovat yhä epävarmoja, eikä Eyetech ole ilmoittanut hintatietoja tai julkaisupäivää.

Tieto uudesta emolevystä pääsi ulos varkain, kun kuvat ensimmäisestä prototyypistä pääsivät verkkoon. Se sai aikaan paljon kuhinaa keskustelupalstoilla, mutta siitä huolimatta uusi emolevy on saanut positiivista palautetta. Emolevyä on demottu jo Australian OS4 Roadshow -kiertueella sekä O.A.S.E.-tapahtumassa Itävallassa, missä MicroA1 gigahertsin G4-prosessorilla varustettuna boottasi Debian Linuxiin.

MicroA1 on mainittu myös muilla uutissivuilla kuten Mini-ITX.com, Slashdot sekä Walibe.com.

> Soft3-kuvat
> Kuvia O.A.S.E.-tapahtumasta
Kuvia Australian tapahtumasta
> Eyetechin kotisivut
> Kuva emolevystä

Sivun alkuun
OpenBSD tukee nyt myös Pegasosta
Genesi on ilmoittanut, että tuki Pegasos-emolevyille on nyt liitetty OpenBSD:n viralliseen lähdekoodiin. Dale Rahn aloitti käännöstyön vuoden 2003 alussa, ja pitkän hiljaisuuden jälkeen käännös on julkistettu.

Tällä hetkellä OpenBSD tukee vain Pegasos 1:stä, mutta tavoitteena on saada tuki myös Pegasos 2:lle. Genesi ilmoitti lehdistötiedotteessaan esittelevänsä 8.-11. joulukuuta pidettävillä InfoSecurity 2003 -messuilla Pegasos 2 -emolevyä ajamassa OpenBSD 3.4:ää.

>
OpenBSD
Genesin lehdistötiedote
InfoSecurity 2003

Sivun alkuun
Pelaa itsellesi AmigaOne-XE
AmigaWorld.net avasi marraskuussa oman FreeCiv-pelipalvelimensa ja on sen kunniaksi julistanut FreeCiv-kilpailun, jonka voittaja saa palkinnoksi AmigaOne-XE G4 -emolevyn sekä 512 Mt muistikamman.

Kilpailun lopulliset säännöt julkaistaan vasta joulukuun lopussa, mutta se tulee koostumaan 36 turnauksesta, joista pelaajan on osallistuttava 12:sta. Turnauksia pidetään tammikuusta maaliskuuhun sunnuntaisin eri kellonaikoina, jolloin kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan. Kilpailuun voi ilmoittautua rekisteröitymällä AW:n FreeCiv-tukisivuilla, ja tätä ennen on oltava AmigaWorld.netin käyttäjätunnus. Kilpailuun pääsee vain 90 nopeinta, joten kiinnostuneiden ei kannata odotella.

Joulukuun ajan AmigaWorld.net ylläpitää harjoitusotteluita, jolloin kaikki voivat käydä kokeilemassa omia johtamistaitojaan.

>
AW:n FreeCiv-tukisivusto
>
AmigaWorld.net

Sivun alkuun