Boogie / Gentle Eye | amiga(at)gentle-eye.fi
Boogien palsta

Philosoftiseen aikaan osa 2, eli kahta lopunalkuiseen.
Kahtaalle katsoja, pysähtyneen vaaravyöryn aikana, heikosti tahtomielisyyden valtaamana. Ympärillään kaikki ne muutokset. Mukaan tahtoi, ääret mielsi ja silti kielsi itseltään tuon, tämän ja ne, jotka...

tänne saapuivat eilen, kuin pysähtyneet vesiputokset, ajankudos kääriytyneenä pienen, lumoavan lämpölähteen alla. Vaivoin vain mahdolliseen valokuvaan tarttuvana heijastuksena, kuin liikkeen toisulottuvuudesta kantavana harmaanhopeisena hohkana.

Hyvinkin yksinäisen ja liian hitaana ymmärtämään kaiken nähtynä saapuvan, valitsin kaaoskaamoksesta hänelle yhden lauseen, kuin kirkkaana hohtavan ilta-Auringon kallionseinälle iskun.

Nousevat taas, syvistä yövesistä, valoa kohti. Toisella käsiä kuin muinaisilla jumalilla ja toinen hyvässä huomassa, veljiä otsamerkeissä, sisaruksia siinä oman vihansa, rakkautensa ja ylpeytensä edessä.
Amiga on rakas harrastus ja erinomainen apuväline monessa asiassa. Vaikka tietokoneissa ollaan vihdoinkin kasvamassa moninaisuuteen (näin toivon), kaikkien uusien pelikonsolien ja huimasti vanhoja nopeampien FPGA-prosessorien myötä... Silti Amiga-klassikoista ei ole vielä aika jättämässä. Saati sitten AmigaOne, tai Pegasos -koneista, joista vanhimmilla on jo kolme vuotta lasissa ja vielä ehkä 2-5 vuotta edessä, vähintäänkin. Amigat tuntien, ties minne asti porskuttavat.

Tässä pyöritän Audio Evolution 4:sta µAmigaOne:lla, nettiyhteys on auki ja Wb:llä on IBrowse, yhtä aikaa kolmella saitilla, käytössä on myös CED (Cygnus-editor), jolla kirjoitan sekä muistiinpanoja, sekä auki on eräitä muokattavia lauluja. Normaalitilanne: Saan soiton jossa asiakas tiedustelee tuotteen saatavuutta, avaan netin ja tutkin asiaa puhelun aikana, asiakas tilaa tuotteen, jolloin käynnistän kortiston ja tarkistan/kirjaan yhteystiedot, sekä tilauksen. Samalla minulla on auki myös emailit ja vielä puhelun aikana varmistan vielä asiakkaan, mailerin osoitekirjasta. Minulla on auki myös yksi tulostusasia FinalWriterista, sekä erikoisen mukava Quake-sessio kesken (pelaan mielelläni vain sen aikaa, että kuolen ensimmäisen kerran).

Lienen sitten ns. tehokäyttäjä, kun käytännössä aina on enemmän kuin kolme ohjelmaa yhtäaikaa. A1200:lla oli useimmiten aina joku peli takana, odottamassa sopivaa joutohetkeä. Monilla on häveliäs tapa alikäyttää myös Amigaa - kuulkaa! - meillä on niin hauskat professorit, että ne jaksaa aina vaan.

Työkalu tarpeen mukaan. Epäilen synkästi nykyihmisen hivenen harhautuneen maalaisjärjen käytöstä. Aina ei tiedosteta oikeaa valintaa eri mahdollisuuksien joukosta, tai sitten ajaudutaan tilanteeseen, jossa suuntaa on korjattava, tai pahimmassa tapauksessa uusittava koko systeemi. Voisin ottaa tähän esimerkkinä C64:n MMC64:lla ja Retrolla varustettuna. Napsauta kone päälle, valitse peli ja menoksi. Tämä kestää alle kymmenen sekuntia - nykyaikaa ihmisille, joilla ei ole aikaa odottaa. Moninpeliksi sitten vaikka Leaderboard-X ja viihtyisä peli-ilta on tiedossa (huge TFT-TV). Jos haluatkin vaihtaa peliä, paina Retron reset ja valitse toinen peli, aikaa meni taas sama, alle kymmenen sekuntia. Pelikone vanhimmasta päästä. Ja erinomainen mono-syntsa piilotettu samoihin kuoriin. Eli naapuri tarkkuuseen, onko välineet kohdallaan? Huonolla ja epäsopivalla ruuvimeisselillä pilaa ruuvin kannan. Hmmm, C64:sta käyttäneet varmaan arvannevat.

Hauska anekdootti ja legenda tulevaisuuteen. Olisi kiva nyt nähdä Amigistien jälkikasvut kuvaamassa isiensä rakkaan harrastuksen +20 vuotta = "Hidoko hi, no Fatske wasin graali-maagista kuvalaskaria, sen kudoissa se fliidas öbaut foor hoo per lisykli. Normeilla wasitti BillShit full ja Fatske feidas satavarmaa, siis aina". Silkkoa syntyy kliiniä legendaa. Siis oli minunkin faijallani omituisuutensa, se skulas aina saunassa virtuaalimandoolia ja lauloi "Elo tää juoksuhaudoissa on...". Siis maistissa, mutta tuo toistui - monesti.

Vielä lehykäisistä bongattua (Cambridgen tutkimuksia, AFAIR): Hivyn kotvinnisaa tutmikutsulos jiittulkisten jurui, iminhen lkeue sajuvusti tiksetn, khunan esimmeinnän ja vemeiniin krjain ovat piikalloaan, muut kmjerait saa vapastai stteoikaa. Aviot tilkutesvat teikststä sanan karrealalaan! Mätihän stetin inhomeisen psääsä aheauttivat mikäläiseen AiCSit? Tivattvoosti ei anaakian partaumutoneta vuariitoa. Ninpiä.

Sanomattoman hyvää Kesää kaikille!

Sivun alkuun